T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / MUDANYA - M.Zeki Yazıcı Ortaokulu

Vizyonumuz

                                                 M.ZEKİ YAZICI İLK-ORTAOKULU

Vizyon

 M.Zeki Yazıcı İlk-Ortaokulu , Milli Eğitimin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda, temel bilgi ve becerilere sahip, eleştirel düşünebilen, etkili iletişim kurabilen ve yaratıcı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Okulumuzdaki eğitim sisteminin temelini oluşturan bilim, sevgi ve hoşgörü ilkelerinin ışığında öğrencilerimize, demokratik ve çağdaş bir eğitim ortamı sağlanmaktadır. Bu ortamda öğrencilerimiz, bireysel öğrenme ve ekip çalışması becerilerini kazanmakta, kendilerine sağlanan aktivite olanaklarıyla da ilgi duydukları güzel sanatlar, spor vb. alanlarda yeteneklerini geliştirmeye teşvik edilmektedir.

Okulumuzda eğitim ve öğretim, Türkçe. Tam gün ve karma eğitimin yapıldığı okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenmiş öğretim programlarının yanı sıra öğrencilerimiz sınıflarımızda. 2,sınıftan itibaren İngilizce eğitimi almaktadırlar.Bu bağlamda Etwining,Dyned,Erasmus proje çalışmalarımız ve etkinliklerimiz tüm hızıyla devam etmektedir.

İngilizce dersleriyle öğrencilerimize konuştuğu dilin dışında bir dili kullanarak iletişim kurma becerisini kazandırmak ve İngilizce'yi sevdirmek amaçlanmakta, ayrıca öğrencilerimizin İngilizce dilini özgüvenle kullanıp, çağdaş dünyaya sağlıklı uyum sağlayarak yetişmelerine yönelik araştırmalar yapılarak, programlar geliştirilmektedir.

Öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun, donanımlı bireyler olarak yetişmelerini, zihinsel yetenekleri ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak 

 

1-Topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, ve ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmektir.

 

2-İçinden çıktığı toplum için yaşayan ve üreten bireyler  yetiştirmek

 

3-Eğitim bölgemizde devlet okulları içinde lider okul olmak.

 

4-"Mesleki ve teknik eğitimde Bölgemizin en saygın ve tercih edilen kurumu olmaktır"

 

5-Veli-öğrenci-öğretmen işbirliği ile geleceğe yön veren, başarıya aç, ulusal ve uluslararası alanda yetiştirdiği öğrencilerle model bir okul olmaktır.

 

6-Paydaşlarının parçası olmaktan gurur duyduğu ve bölgesince tercih edilen önder bir kurum olmak.

 

7- Okul paydaşlarımızın  güç birliği ile İlçemizin ve İlimizin  öncelikli tercih edilen, -Ülkemizin en iyi liselerine her yıl artan sayıda öğrenci yerleştiren, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren , eğitim veren eğitim kurumu olmaktır.

 

8-Çocuklarımızın özgüvenini sağlayan ideallerini gerçekleştirebileceği bölgesinde takdir ve tercih edilen kurum olmak

 

9-Hizmet verdiği tüm birimlere İyi bir eğitim ortamı hazırlamış, imkanlarını en verimli biçimde değerlendiren, teknolojiyi iyi kullanan Atatürk ilkelerine, milli ve manevi değerlere sahip öğrenciler yetiştiren bir kurum olmak

.

Bu vizyon doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir.

 

                                                                                                                                                                         09.10.2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.10.2021 - Güncelleme: 13.10.2021 10:57 - Görüntülenme: 150
  Beğen | 0  kişi beğendi